SHELL HELIX ULTRA je teraz uhlíkovo neutrálny

V produktovej rade Shell Helix chceme prispieť k udržateľnejšej budúcnosti znížením našej uhlíkovej stopy. Zaviazali sme sa poskytovať nízkouhlíkové alternatívy k produktom, ktoré ponúkame.

(zdroj: https://www.shell.com.sg/motorists/oils-lubricants/shell-helix-ultra-0w-is-now-carbon-neutral.html )

Shell Helix Ultra je teraz uhlíkovo neutrálny*

V produkovej rade Shell Helix chceme prispieť k udržateľnejšej budúcnosti znížením našej uhlíkovej stopy. Zaviazali sme sa poskytovať nízkouhlíkové alternatívy k produktom, ktoré ponúkame.

Mazivá zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní sveta v pohybe. S rastúcou celosvetovou potrebou mobility bude narastať aj dopyt po mazivách.(1) A je potrebné vyvážiť tento nárast dopytu s vplyvom mazív na životné prostredie. Ako súčasť Shell Lubricants chápeme, že naši zákazníci očakávajú, že značky budú ponúkať udržateľné produkty a služby a uľahčia im rozhodovanie o trvalo udržateľnom rozvoji.(2) Motoristi a výrobcovia vozidiel chcú pre svoje súčasné a budúce potreby mobility alternatívy s nižším obsahom uhlíka.

hell je najväčším dodávateľom mazív na svete.(3) Shell Lubricants sa zameriava na dodávanie produktov navrhnutých na dosiahnutie efektívnosti v technológiách s pohyblivými kovovými časťami, čím pomáha dosiahnuť úspory paliva v osobných a úžitkových vozidlách.

Vieme, že naši zákazníci stále viac potrebujú udržateľné riešenia. V snahe uspokojiť tento rastúci priemyselný dopyt spoločnosť Shell skúma celý rad iniciatív, ktorých cieľom je vyhnúť sa, znížiť a kompenzovať emisie a zároveň pomôcť spotrebiteľom a zákazníkom nájsť riešenia, ktoré sú prínosom pre ich prevádzkové ciele a ciele v oblasti udržateľnosti.

Aby sme to dosiahli, sústredíme sa na dve strategické iniciatívy:

- Zníženie intenzity CO2e našich vlastných produktov.
- Pomáhame zákazníkom riadiť ich potreby udržateľnosti

 

(zdroj: https://www.shell.com.sg/motorists/oils-lubricants/shell-helix-ultra-0w-is-now-carbon-neutral.html)

- Vyhýbame sa                                                                     - Znižujeme

Vyhýbame sa emisiám optimalizáciou efektívnosti našich výrobných procesov a návrhov produktov a snahou začleniť myslenie obehového hospodárstva do srdca nášho podnikania v oblasti mazív. Navrhovaním produktov so zníženými emisiami skleníkových plynov (GHG) a menším množstvom obalov (napríklad poskytovaním väčších, opakovane použiteľných obalov, povzbudzovaním zákazníkov, aby nakupovali voľne ložené výrobky a prepravou produktov pomocou nákladných vozidiel na skvapalnený zemný plyn) sa snažíme produkty a materiály používať dlhšie.

Znižujeme emisie zlepšením energetickej účinnosti našich zariadení a zvýšením využívania obnoviteľnej energie, aby sme pomohli znížiť emisie CO2e nášho dodávateľského reťazca.
 

(zdroj: https://www.shell.com.sg/motorists/oils-lubricants/shell-helix-ultra-0w-is-now-carbon-neutral.html)

- Ako kompenzujeme zostávajúce emisie

Zatiaľ čo opatrenia na predchádzanie a znižovanie emisií ponúkajú z dlhodobého hľadiska najlepší spôsob riešenia emisií, kým sa nezavedú škálovateľné riešenia, programy kompenzácie uhlíka poskytujú okamžité riešenie na zníženie emisií skleníkových plynov. Shell chce ponúkať celosvetové portfólio uhlíkovo neutrálnych4 mazív pre širokú škálu aplikácií pre osobné aj komerčné použitie. Na podporu tohto úsilia spoločnosť Shell Helix pracuje na kompenzácii emisií každého litra prémiového maziva v prémiovom motorovom oleji pre osobné automobily. Celosvetovo rôznorodé, externe overené a vysokokvalitné prírodné uhlíkové kredity5 spoločnosti Shell vyvážia emisie CO2e počas životného cyklu produktov vrátane surovín, balenia, výroby, distribúcie, používania zákazníkom a konca životnosti produktu. Každý uhlíkový kredit predstavuje zamedzenie alebo odstránenie jednej tony CO2e.

 

Zdroje:

1. Global Lubricants: Market Analysis and Assessment Report 2019, Kline
2.
 Zákazníci a spotrebitelia čoraz viac očakávajú, že značky budú ponúkať trvalo udržateľné produkty a služby, pričom 74 % z nich celosvetovo uvádza environmentálne obavy. Spotrebitelia chcú, aby im značky uľahčili udržateľné rozhodnutia (43 %), Project Maximus, Shell Insights + Kantar, november 2019
3Kline & Co
4. 
V kontexte tohto dokumentu sa výrazy „Net Cero Carbon“ a „Carbon Neutral“ používajú zameniteľne a odrážajú to, ako sú mazivá Shell označované v rôznych regiónoch. Neexistuje žiadny rozdiel v prístupe spoločnosti Shell, aby zabezpečil, že stopa CO2e týchto produktov bude čistá nula.

*„Uhlíkovo neutrálne“ znamená, že spoločnosť Shell sa zapojila do transakcie, pri ktorej sa zabránilo množstvu CO2e ekvivalentnému množstvu spojenému s ťažbou surovín, prepravou, výrobou, distribúciou a koncom životnosti produktu ako emisie prostredníctvom ochrany. prírodných ekosystémov alebo odstránené z atmosféry procesom založeným na prírode. CO2e (ekvivalent CO2) sa vzťahuje na emisie CO2, CH4, N2O.

 

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...